Hopp til hovedinnholdet

Hvor finner jeg helsesøster og ,må hun si noe til mine foreldre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ser ofte at dere skriver at man kan snakke med helsestasjonen men jeg er usikker på hvor neste er. Jeg bor på Årnes (håper det ikke gjør noe at jeg skriver hvor jeg bor). Jeg lurer også på hvordan jeg kan finne helsesøsteren på runni, vi hadde en hyggelig helsesøster jeg snakket med om depresjonen min de første to månedene av skoleåret (jeg driver ikke med selvskading) og hun fortalte ikke noe til mamma og pappa, men jeg er usikker på den nye. Jeg er redd for at hun vil syntes det er veldig alvorlig og si det. Depresjonen er ikke av største grad, jeg vet ikke hvorfor jeg har det heller. Det vanneskelig å forklare, men jeg hadde fast time med henne det halvåret jeg har gått på skolen nå. Elsker siden deres :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Takk for at du skriver til ung. Det er bra at du har god erfaring med å snakke med helsesøster på skolen din. Helsesøster pleier ikke fortelle det dere snakker om uten at du vet det. Det er vanlig at hun informerer deg dersom hun må fortelle det til noen. Kanskje kan du avklare dette med helsesøster når du kommer til henne? Spør læreren din om når helsesøster kommer, eller du kan ta det opp i elevrådet at dere ikke vet når hun er tilstede. Dette har dere krav på å vite.
Når det gjelder helsestasjon for ungdom som jeg tror du mener kan du finne ut som det er på din hjemplass ved å sjekke ut nettsiden til kommunen din. 

Håper du fikk svar på det du lurte på.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser