Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler min psykolog prøver å unngå meg.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg føler min psykolog prøver å unngå meg. Gikk ikke på de 2 siste timene jeg hadde, men sa alltid ifra at jeg ikke kom og beklaget. Har ikke fått noen nye timer sida da, og hun svarer ikke når jeg ringer eller sender meldinger. Har ikke lykkes med å få noen kontakt på over 2 måneder. Ønsker ny time, men ingen måte å få kontakt på. Vil ikke bytte psykolog, men er det min enste løsning? Hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16,

Takk for at du skriver til oss.

Jeg er lei for å høre at du føler at psykologen din unngår deg. Du skriver at du har forsøkt å oppnå kontakt med psykologen din de siste to månedene uten hell, og nå vet du ikke hva du skal gjøre. Du ønsker å fortsette hos samme psykolog, og du vil derfor fortsatt komme i kontakt med henne. 

Jeg vil først og fremst anbefale deg å snakke med foreldrene eller omsorgspersonene dine om dette, og be dem støtte deg i å komme i kontakt med psykologen din. Jeg synes ikke du skal stå alene med dette. Dersom du går til behandling, så har du rett til å få denne behandlingen, og du skal også få beskjed dersom behandlingen din avsluttes. 

Du skriver ikke noe om du går til privat psykolog eller til offentlig ansatt psykolog for eksempel på BUP. Dersom du går til privat psykolog, kan du be foreldrene dine ringe eller sende en sms til psykologen, eller du/dere kan sende henne et brev adressert til kontoret hennes.

Dersom du går til BUP eller til andre offentlige steder, vil jeg anbefale deg å søke opp telefonnummeret til sentralbordet deres og ringe dette nummeret. Fortell sekretæren at du har forsøkt å komme i kontakt med psykologen din de siste to månedene, og be sekretæren sette deg i kontakt med psykologen din. Dersom psykologen din ikke er tilgjengelig når du ringer, be om å bli oppringt på et senere tidspunkt. Opplever du at du fortsatt ikke oppnår kontakt med behandleren din, så vil jeg råde deg til at foreldrene dine ringer for deg. 

Du kan også ta kontakt med fastlegen din og be denne om hjelp til å komme i kontakt med psykologen din, uansett om hun jobber offentlig eller privat. Dersom dere ikke får kontakt med henne, kan dere vurdere om dere skal sende inn en klage til fylkesmannen. 

Jeg håper at du har fått noen råd til hvordan du kan komme i kontakt med psykologen din, og på denne måten fortsette din behandlingen. Jeg ønsker deg lykke til videre.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser