Hopp til hovedinnholdet

jeg tror jeg trenger hjelp, men hvis jeg ber noen om hjelp blir det liksom virkelig ikke bare inn i mitt hode. i det siste har jeg følt meg rar, jeg har vært sliten og kostholdet mitt har gått veldig opp og ned. Jeg tok ca fem dispersjons tester på nett og alle kom tilbake med det samme, at jeg trengte hjelp og led av depresjon, Fra utsiden har jeg er perfekt liv, venner og familie er gode. men jeg føler meg alltid alene og ikke bra nok. jeg er sliten hele tiden og får ikke sove fordi jeg tenker så mye. jeg er ofte med venner men bare fordi jeg tvinger meg selv til det. Jeg er redd, jeg har masse venner men ingen å snakke med.

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg tror jeg trenger hjelp, men hvis jeg ber noen om hjelp blir det liksom virkelig ikke bare inn i mitt hode. i det siste har jeg følt meg rar, jeg har vært sliten og kostholdet mitt har gått veldig opp og ned. Jeg tok ca fem dispersjons tester på nett og alle kom tilbake med det samme, at jeg trengte hjelp og led av depresjon, Fra utsiden har jeg er perfekt liv, venner og familie er gode. men jeg føler meg alltid alene og ikke bra nok. jeg er sliten hele tiden og får ikke sove fordi jeg tenker så mye. jeg er ofte med venner men bare fordi jeg tvinger meg selv til det. Jeg er redd, jeg har masse venner men ingen å snakke med. Jeg merker det blir verre og verre. Hva skal jeg gjøre? Kan man stole på sånne tester? Hørtes det ut som jeg lider av depresjon? Er det noen jeg kan snakke med anonymt på nett? jeg ville bare si at jeg ikke har noen selvmords tanker eller ønske om å skadde meg selv på noen måtte

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Det er krevende å være ung i dag og du stiller sikkert store krav til deg selv og det er også mange andre som stiller krav til deg. Og det er heller ikke uvanlig at ungdommer er nedfor i perioder! Jeg vil ikke bagatellisere, men bare si at det du skriver om er det også mange andre ungdommer som skriver til oss om, så du er ikke alene.


Om du har en depresjon, kan jeg ikke si selv om du har tatt noen tester på nettet som viser at du har det, men jeg vil heller ikke utelukke det. Uansett så er det viktig at du snakker med noen om hvordan du har det. Du sier du har god familie, venner og alt på "stell", men du føler deg likevel alene og skulle hatt noen å snakke med. Om du ikke har en god og fortrolig venn du kan snakke med , vil jeg absolutt anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din. Hun er vant med at ungdommer er nedfor og har det vanskelig i perioder og hun kan også hjelpe deg å komme i kontakt med andre fagpersoner om dere sammen kommer fram til at det er noe du trenger.

Skulle det være at du har det vi kaller en klinisk depresjon, er det også viktig at du får god hjelp tidlig. Men siden du sier at du UTAD fungerer godt, tenker jeg at dette kanskje kan mer handle om selvfølelse. Men ut fra det du skriver her, kan jeg heller ikke si sikkert. Jeg anbefaler deg i alle fall å i første omgang snakke med helsesøster og at du forteller henne hvordan du har det, så kan dere ta det derifra!

Jeg legger også ved noen artikler det kan være nyttig for deg å lese.

Lykke til og jeg håper dette kan hjelpe deg litt på veien!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser