Hopp til hovedinnholdet

Redd for kreft

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg gikk til legen for noen dager siden fordi jeg har så mange problemer med magen. Hun sa hun var veldig usikker på hva dette kunne være og derfor tenkte jeg at jeg kunne søke opp noen av symptomene selv. Og da stod det at jeg kanskje kunne ha kreft. Bestemoren min hadde kreft, og døde av det. Helt siden jeg gjorde dette har jeg hatt skikkelig vonde bilder i hodet der jeg ser meg selv død. Jeg vil ikke miste de jeg er glad i og blir helt kvalm og uvell med tanken på å kanskje dø nå.

 

Svar
Hei jente, 
 
jeg skjønner at du blir redd når du leser om kreft, og at det stemmer med noen av dine plager. Det er ikke sannsynlig at du har kreft. Det er vanlig å ha problemer med magen, og det er ikke alltid at man finner svar på hva det skyldes. Jeg synes du skal oppsøke fastlegen din igjen, fortell igjen om hva som plager deg, og at du er redd for at du er alvorlig syk. Det er viktig at du får en forsikring om at du ikke har kreft, og at du ikke er alvorlig syk. Da kan du slappe mere av. Legen skal også fortelle deg om det er noen flere prøver eller undersøkelser som skal taes, eller om du kan bli trygget på at dette ikke er farlig og kanskje blir borte av seg selv. 
 
Lykke til! 
Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser