Hopp til hovedinnholdet

Jeg har grått mye i det siste og jeg vet ikke hvorfor.

Annet 14 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg grinet veldig veldig mye, og jeg vet ikke hvorfor? Det er egentlig ingen grunn til at jeg griner, men jeg føler meg veldig trist. Jeg ble sikkelig urolig i timen da læreren sa vi skulle ha en induiduell presentasjon, som jeg sliter veldig med og begynte å grine og skjelve sikkelig. Det er veldig vanskelig å snakke med noen om det og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det høres slitsomt ut å ha det slik som du har det nå. Å være trist og gråte mye uten at du vet hvorfor kan være vanskelig å oppleve, selvom det er ganske normalt i din alder.

Puberteten er for mange en sårbar fase hvor man lettere blir trist og gråter. Det er så mye nytt som skjer med kropp og sinn i denne fasen. Sterke følelser og opp- og nedturer er normalt å oppleve.

I tillegg skriver du at du gråt og skalv når læreren fortalte om en individuell presentasjon. Mange misliker å holde presentasjoner og ikke bare ungdom og elever. Man kan kjenne at man blir nervøs, stemmen skjelver og man er redd for å glemme det man skal si. Heldigvis er dette noe du kan gjøre noe med. Jeg vil anbefale deg å fortelle læreren din om hvordan du har det når du får beskjed om slike presentasjoner. På den måten kan læreren din være en støtte for deg, og det kan helt sikkert legges tilrette for at du skal oppleve presentasjoner som noe du mestrer. Kanskje kan du presentere for bare noen elever først før du etterhvert opplever at du klarer å stå foran hele klassen.

Det viktigste når man har det vanskelig, spesielt med tanker og følelser, er å snakke med noen. Mange ungdommer syns at det er vanskelig å snakke med andre, men vi vet at det hjelper. Jeg håper du kan prate med en voksen som du stoler på, enten foreldre, lærer, sosiallærer eller helsesøster.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser