Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mye problemer med å være sosial og får av og til sosial angst. 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei eg har mye problemer med å ver sosial for eg få sosial angst av og til og at eg føle bare at alle folk som er der liksom komer normere og normere selom det kan vere i eit klasserom og at alle siter. Tilslut så føler eg bare at eller er i hode mit. Og eg hater å ha folk bak meg for då har eg ikkje kontrol på Ka dei gjør så då trenger eg tips eg skal kome meg over det??

Besvart 13.02.2018 19:36
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du er flink til å sette ord på hvordan du føler det, og slik som du beskriver hvordan du har det nå så forstår jeg godt at du ønsker å få en forandring og komme over det.

Sosial angst er at man over tid plages av sterk redsel i situasjoner der man møter andre mennesker. Redselen er knyttet til at andre kan tenke noe negativt om dem, for eksempel redsel for å si noe feil, oppføre seg rart eller dumme seg ut. Ubehaget er sterkt og kan oppstå i situasjoner der man for eksempel skal snakke foran en forsamling, snakke med en ukjent person eller spise foran andre. 

For at du skal bli kvitt sosial angst og få det bedre hjelper det å snakke med noen om det du sliter med. Det er fint om du kan fortelle foreldrene dine om hvordan du har det slik at de kan hjelpe deg og være en støtte for deg. Foreldre vil ofte vite det hvis barna deres sliter, men klarer ikke å gjette hva som er vanskelig uten at ungdommen forteller. Du kan også gå til helsesøster på skolen din eller til helsestasjon for ungdom. De kan ha gode råd og tips til deg om nettopp det du etterspør, og sammen kan dere finne ut hvordan du kan jobbe med å bli kvitt angsten.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser