Hopp til hovedinnholdet

Trusler om regning - hva skal jeg gjøre ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Vi(5) gik hjem en dag .Vi som gik fort ble eter en stund holdt i sekene våres av en av jentene bak vi syntes ike dette var gøy,saket derfor farten slik at ale gik samen.Hosom gikk bak e lit dramatisk og bare fortsatte å holde meg igjen i sekken.Eg ble ganske irritert og ba henne slutte noe ho først gjorde da eg stoppet helt opp foran henne.Ho gikk dereter frem dr eg hadde gått og tok med seg en annen jente slik at eg ble gående alene bak.Jenta ho hade tat med seg gik alene foran.eg ble iritert og tok forsiktig tak i sekken og holdt henne lit igjen.Egtrode at ho skule gå bakover slik eg kune gå frem til henne som gikk alene men ho tok av seg sekken slik at eg holdt den i hånden.Egsatt den fra meg i snøkanten ho ble iritert og tok den ike opp.Vi andre gikk videre ho tok en annen vei.En anen jente sa at ho måtte ta si egen sekk.Eg har vansker med å ignorere slike ting, angrer på å ike bare ga ho seken.Ho sa ho vil sende meg regninga.dårlig samvit ho e BFF til ei e liker. hva skal e gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg vil råde deg til å snakke med en voksen du stoler på, kanskje mamma og pappa om dette ? Hvis du synes de ter vanskelig å si det, kanskje kan det være noen på skolen som kan hjelpe deg.

Det er viktig at du forteller dette til noen, da det ikke er greit å ta tak i sekken, slik du beskriver at den ene jenta gjorde, men at det heller ikke er helt ok det du gjorde, med å sette igjen sekken hennes. Dette trenger dere voksne til å rydde opp i sammen med dere, slik at dere slipper å oppleve dette mer, noen av dere.

 

 

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser