Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg ikke takler stressede situasjoner

Jente 15 år
 

Spørsmål

som jeg nettopp (gjen)opplevde, gråter jeg om jeg er i en stresset situasjon og om jeg ikke kan/får til noe. virker som iq-en min synker hver gang dette skjer, og det orker jeg ikke. jeg har ikke mulighet til å svare på simple spørsmål engang. kanskje jeg bare ignorerer mulighetene for at jeg er simpelthen, dum. er det mulig å trene seg opp til å møte slike situasjoner bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være noen perioder i livet man opplever det er vanskeligere enn andre å reagere helt rett eller svare slik man skulle ønske. Det kan være at du har liten selvfølelse for tiden, føler deg alene eller ikke er helt fornøyd med deg selv. Kanskje trenger du støtte fra noen, venner eller andre. Dersom du har gode venner, tenker jeg det vil være greit å snakke med noen om dette. Ofte kan det å få støtte på ting, være nok til at du kan føle deg bedre. Dersom du ikke har venner du kan betro deg til, kan du kanskje snakke med foreldrene dine eller med helsesøster på skolen din. Det kan virke som om du har fått liten tro på deg selv. Dette er ofte vanlig i perioder i ungdomstiden, og med litt hjelp og god støtte kan du komme over det. Det å snakke med noen og få støtte er ofte den beste hjelpen. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser