Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at det skal bli arr etter selvskading, hva skal jeg gjøre?

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med meg selv for tiden. vekten min plager meg veldig, når jeg ser på meg selv så ser jeg bare negative ting. For en stund tilbake kuttet jeg meg, etter det har jeg kuttet meg 1gang til. Jeg Angrer veldig men vet ikke hvordan jeg skal stoppe, det skjer så fort. Etter at jeg kutta meg har jeg noen sår på innsiden av armen(de er ikke dype), jeg er kjempe red for at noen skal se det. Er også veldig red for at det skal bli arr. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så leit å høre at du ikke er fornøyd med deg selv og kroppen din.

Ungdomstiden kan være en utfordring for mange, og dessverre er fokuset rundt kropp og utseende stort og vanskelig for både jenter og gutter. 

Kroppen er i stor utvikling, og det kan være vanskelig å akseptere at kroppen endrer seg. En sammenligner seg gjerne med andre rundt seg og sosiale medier. Men hvordan skal en kropp være å se ut? Det finnes ingen oppskrift som sier noe om dette, og det er viktig å forsøke å se positive ting og bli glad i kroppen sin.

Noen unge sliter med selvskading og forsøker å kjenne at de virkelig lever og er tilstede. Dette kan du få hjelp med, og det er viktig at du får snakket med noen som kunnskap om dette. Nedenfor kan du lese en artikkel om arr etter selvskading.

Jeg tror det kunne være veldig godt for deg å snakke med noen om tankene du har om kroppen din. Det hjelper å dele det som er vanskelig! Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster har mye erfaring i å snakke med ungdom som strever med kropp, mat og vanskelige følelser og tanker. 

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ha tro på at du kan få det bedre!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser