Hopp til hovedinnholdet
Jente 19 år
 

Spørsmål
Heisann, dere..
Jeg nærmer meg 20 år. Da er jeg virkelig voksen. man er jo juridisk voksen når man er 18, men man regnes fortsatt som ungdom. Men når jeg er 20 er jeg rett og slett bare voksen. Da forentes det at man tar ansvar for seg selv. Jeg trenger noen rundt meg, trenger omsorg. Leste for eksempel nettopp at man kan stille spm her til man er 20. Hvor skal jeg henvende meg etter det? Jeg tenger fortsatt å få svar på mye jeg ikke tør eller har mulighet å få svar på hos noen rundt meg. Tanken på å bli 20 er uutholdelig for meg. Har jo ikke rukket å være ungdom ennå pga psykisk sykdom, vanskelige familieforhold og dårlig selvbilde. Hvordan skal jeg klare meg?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vi trenger alle omsorg. Å kjenne at det er noen der for en er et vanlig menneskelig behov. Og når vi har savnet omsort tidligere i livet, kan behovet kjennes ekstra stort. Noen ganger kan man da få tanker om at man ikke vil klare seg på egen hånd. Det er synd hvis slike tanker vokser seg så stort at man overser de gangene man greier å være uavhengig og handlekraftig.

Når du kjenner dette så sterkt, og har så mange spørsmål, så anbefaler jeg deg å finne noen som kan tilby jevnlige samtaler. Da vil du antakelig få mye bedre svar, som passer til akkurat din situasjon. Du kan ta kontakt med kommunen der du bor og be om samtale med psykiatrisk sykepleier. Du kan også ta kontakt med legen din og si at du har behov for noen å snakke med - da kan han/hun hjelpe deg videre.

Vennlig hilsen

Psykologen / ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Hva er den dømmende delen av den norske statsmakten?