Hopp til hovedinnholdet

Guidelines for hva man bør gjøre i et forhold 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Tror ikke dette er riktig sted å skrive inn dette spørsmålet her, men jeg trenger hjelp med et problem jeg har, som gjør meg litt flau og gjør at jeg føler meg dum, noe som har gjort at jeg har blitt ganske lei meg før, og ganske nylig. Jeg har aldri hatt et forhold før, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, hva jeg burde gjøre, og åssen jeg skal oppføre meg mot personen jeg er sammen med. Jeg vet heller ikke om det her er. Jeg lurte på om det var noen «guidelines» om hva man bør gjøre i forhold?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi mennesker tenker nok for mye på slike guidelines for hvordan vi "burde" være. Tror ikke du burde tenke for mye over slike ting for man blir bare stresset og lei seg av det, slik som du skriver. 

Man kan si at man burde oppføre seg etter noen retningslinjer når man er i et forhold, men sånn er det jo i alle forhold til andre mennesker. I et forhold, eller hvis du skal få noen til å like deg er det viktig å by på deg selv. Vær interessert, hyggelig og hjelpsom slik som du ville vært mot dine venner. Hvis du blander dette med lit diskree flørting sender du sterke signaler om at du liker noen og ikke bare som en venn. 

Tror derfor at du ikke skal tenke for mye over hvordan du burde oppføre deg, men prøv heller bare å vær vennlig og naturlig så vil ting løse seg selv. Kanskje vil du ikke få kjæreste på et blunk, men de fleste får heller ikke noen kjæreste før de blir mye eldre en det du er nå. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser