Hopp til hovedinnholdet

Er lei av livet. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 16 år gammel gutt som har en litt rar følelse kan man si.. Jeg har det egentlig ganske greit, har gode karakterer, går på idret, har hobbier, gode venner og noen som er jeg vet er glad i meg, likevell føles det tomt. Eller jeg føler at alt er okey, men jeg vil bare ikke eksistere lenger. Det føles bare ut som om jeg har levd nok og har ikke et ønske om å leve videre. Jeg har gått å følt på dette i flere måneder nå, og gikk til helsesøster en stund også. Tankene om at jeg ikke vil være mer er ikke noe som bsre kommer, jeg har de i bakhode hele tiden. Jeg har ikke peil på hva det er og hva jeg skal gjøre, det føles rett og slett rart. Jeg er ikke spessielt trist vaneligvis heller. Mvh

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi alle har det slik som deg av og til. Selv om alt er ok i livet blir man bare litt lei. Jeg kan trygge deg på at du ikke er psykisk syk. Det er fint at du snakker med helsesøster og det anbefaler jeg deg å fortsette med. Det jeg også anbefaler deg å gjøre er å gjøre noe nytt i livet ditt. Begynn med en ny hobby, møte nye folk eller gjør noe annet som gjør at du ikke lengre får slike tanker. 

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser