Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har jeg det veldig bra, men samtidig så gråter jeg meg i søvn?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvorfor er det sånn at jeg har det veldig bra og er glad, men samtidig så gråter jeg meg i søvn og blir ufattelig lei meg av noe veldig smått. Jeg har det veldig bra og er glad hver dag, men bare et brev om at jeg må ta en blodprøve gjorde at jeg nådde bunnen og begynte å gråte og ble helt fra meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Jeg forstår at det blir vanskelig for deg å ha det sånn og jeg forstår at du ønsker å finne mer ut av det. 

Det er vanskelig for oss i ung.no å si noe om hva dette kan være for noe. Det trengs blant annet mer kartlegging og bekjentskap til deg og din historie. Derfor vil jeg anbefale deg å oppsøke helsesøster eller sosiallærer på skolen eller du kan gå til Helsestasjon for ungdom. Be om støttesamtaler, slik at dere sammen over noe tid kan forsøke å finne ut av hvorfor du opplever så store svingninger i humøret. 

Generelt har ungdom en del humørsvingninger og følelsene kan kjennes veldig sterke uten at det er noe mer å bekymre seg for, annet enn at det kan være plagsomt for ungdommen selv og for de rundt. 

Jeg har lagt ved noen artikler til deg og ber deg ta en titt på de. Der finner du flere gode råd, som jeg ber deg om å følge og teste ut.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser