Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke kroppen min. Brede skuldre og mavefett. Danser 5 dg. uken .

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er misfornøyd med kroppen min. Egentlig har jeg likt kroppen min lenge, jeg er fornøyd med rumpa mi og oppbygningen, men i det siste har jeg begynt å føle meg så feit. Jeg har en del fett på magen, men jeg går rundt hver dag og trekker den inn. Søsteren min som en to år eldre enn meg, er tynnere. Når vi står ved sdien av hverandre i speilet føler jeg meg stor og fet. Jeg har jo mer muskler enn henne siden jeg danser og hun trener aldri nesten, men det at hun er tynnere enn meg gjør meg lei meg. I tillegg til at alle vennene mine snakker om at de vil ha «sommerkroppen» noe jeg også vil men kommer aldri til å få. Jeg googler ofte «få tynn midje» eller «bli tynn fort» men det kommer ikke noen gode svar. Hva kan jeg gjøre for å bli slankere? Jeg danser fem ganger i uken og nå går jeg på styrke til sommerferien. Kanskje jeg bare spiser litt for mye mat? Jeg er ganske usunn. Hvordan kan jeg få bort fett fra magen? Jg har også ganske brede skuldre. Noe jeg synes er stygt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det finner ikke mirakelkurer for å endre kroppen, bare reklame som vil vi skal handle. 
Det er to ting jeg tenker er viktig for deg. Du må huske på at du er i den alderen der kroppen skal forandre seg. Du skal få mer former fra jentekropp til kvinnekropp. Den endringen kan virke skremmende fordi en må bli kjent med sin nye kropp.
Mat. Å spise  3 store og 2 mellommåltider er sunt for kroppen. Jevn tilgang av energi som kroppen kan benytte. Lite som vil legge seg på kroppen som fett til dårlige tider. 
Se på familien din. Hvem synes du du ligner på og hvor finner du likhet til din søster. Vi arver gener og noen arver fra de som er bredskuldrede og en søster kan arve fra familien som har en annen fasong. 
Snakk med helsesøster på skolen du går. Hun kan eventuelt hjelpe deg med å sette opp et forslag til sunne matvarer. Spiser du sunt hele året er det ikke behov for å jakte sommerkroppen. Den vil du har hele året. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser