Hopp til hovedinnholdet

Er så dårlig på å ta valg, hvordan skal jeg bestemme meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg skal konfirmere meg, nå til sommeren. Men jeg er så elendig på å ta valg så er ikke lenge til fristen på å melde seg på borgelig eller kirkelig er ute , har enda ikke bestemt meg. Vet heller ikke om jeg skal ha bunad eller ikke. Hvor jeg skal ha det eller noe. Har vært sånn hele livet at jeg er dårlig på valg, men sidrn det er konfitmasjon føler jeg det er valg som preger framtiden litt også. Som bunad, hvis jeg ikke tar det må jeg kjøpe eller bruke noe kjolet væt gang det er høytid. Mens om jeg tar det vet jeg ikke om jeg vil bruke det. Hvordan skal jeg liksom bestemme meg. Jeg er så dårlig til alt hater meg selv haha!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Valg kan være vanskelig å ta og det er nok mange ungdom som vil kjenne seg igjen i dette.

En er så redd for å ta feile valg at en ikke tar noen valg i det hele tatt, og det blir litt dumt! Det å bli voksen handler om å ta valg, du utvikler deg og nye tanker og mange erfaringer blir gjort. Samt noen ganger må en bare våge å ta valg uten å vurdere det opp og ned og frem og tilbake.

For deg begynner det virkelig å haste! 

Jeg anbefaler at du ber om hjelp fra dine foresatte/foreldre. Sett dere ned å skriv en liste FOR og IMOT borgerlig konfirmasjon og kirkelig konfirmasjon. Så kan du finne ut hva som betyr mest for deg.

Det samme gjelder bruk av bunad eller kjole, negative ting og positive ting. Når du skriver ned disse tingene og ser det foran deg, er det oftere lettere å ta valg.

Gjør dette til en regel når du er usikker og ikke vet hva du skal velge. Skriv det ned på et ark, vurder det positive opp mot det negative.

Ønsker deg lykke til videre med alle dine valg!

 

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innlegg: "Så mange valg å ta..."

Jente tenker (colourbox.com)

Som tiendeklassing skal jeg velge hvilken sti jeg skal rusle på for å komme ut i den store verden. Ikke bare hvilken linje jeg skal velge neste år, det handler om mange, mange valg.

Innlegget er skrevet av Marianne

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon