Hopp til hovedinnholdet

Har drukket i 4-5 dager og sliter med depresjon.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Har drukket i snart 4-5 dager på rad og sliter med depresjon og flere ting. Behandleren min vet om det siden jeg fyller ut et dagboks akr pga snart oppstart i DBT. Er redd for at jeg vil fortsette å drikke å ta livet mitt,. Har historie med flere forsøk og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Har drukket nå og begynner å kjenne at følelsen er der, men ikke på det nivået at det er en krise situasjon. Hva om det skjer neste gang jeg drikker? Hva skal jeg si til behandleren min? Er ikke flink til å vise og snakke om følelser, men ser at jeg havner i gamle vaner med å drikke og la følelsene bli inni meg. Hadde en periode for 1-2 år siden der jeg drakk ofte og ble mer og mer deprimert. Hva i aalle dager kan jeg gjøre? Er så usikker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vondt og at du forsøker å løse dine problemene du står i nå ved å drikke alkohol. Dette kan høres ut som at ikke gjør deg godt - tvert imot så blir du mer deprimert, noe som er en vanlig bivirkning av alkoholinntak over tid.

Jeg vil råde deg til å snakke med behandleren din om det du sier til oss.

Dersom det er vondt for deg å si hvordan du har det så kan du forsøke å skrive det ned - slik du gjør til oss nå. Det at du er åpen og ærlig om hvordan du egentlig har det kan være til stor hjelp for deg med å bryte et gammelt mønster hvor du i stedet holder alt inni deg og får det vondere.

Jeg vil minne deg på at behandleren din er på din side og vil hjelpe deg slik at du kan få det bedre.

Alkohol er for mange en måte noe som brukes for å regulere vonde og vanskelige følelser. Er det også slik for deg?

Da kan du sammen med behandleren din finne ut av andre strategier du kan bruke for å håndtere det som er vondt. Alkohol kan som sagt forsterke symptomer og du kan bli mer deprimert.

Det å starte opp i et DBT behandling har for mange god effekt og jeg vil sterkt råde deg til å snakke mer med behandleren din om hvordan du vil følges opp i denne behandlingen og hva som skjer dersom du får det vanskelig.

Jeg håper dette ga deg noen svar på det du lurte på. Jeg legger også ved neon artikler til deg som jeg tror du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart og lykke til videre med behandlingen.

Jeg tror du klarer dette!

Klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Zelda om alkohol

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvor går grensen for hva som er farlig og ufarlig promille? Og når blir dømmekraften påvirket? Hvordan tørre å si nei hvis du ikke vil drikke? Les mer på emnet alkohol.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert