Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange barn/ungdom i hele verden begår selvmord per dag

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har prøvd å finne ut hvor mange barn og ungdommer som tar selvmord hver dag. Jeg finner ikke noe på nettet som jeg forstår helt. Jeg har ikke tenkt til å begå selvmord eller noe men jeg synes det er viktig å vite slike ting. Så jeg har et spørsmål. Hvor mange barn/ungdom i hele verden begår selvmord per dag? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du skriver til oss! Og dette er et viktig tema. Jeg har funnet svar tiul deg ut fra Verdens helseorganisasjon (WHO) sine tall . Dette er  hentet fra rapport fra 2017.

Hvert 40. sekund er det noen som begår selvmord i verden. Det tilsvarer 800.000 selvmord hvert år, viser Verdens helseorganisasjons (WHO) første omfattende rapport om selvmordsforebygging. Naturligvis er det mørketall.

Den søramerikanske nasjonen Guyana er det landet i verden med høyest antatt selvmordsrate i 2012, med 44 selvmord per 100.000 innbygger, ifølge WHO.

Men et lite lokalsamfunn i Australia skal visstnok være det stedet i verden hvor det begås flest selvmord i forhold til folketallet.

En ny rapport viser at den australske urbefolkningen, aboriginene, i den nordvestlige Kimberley-regionen topper selvmordsstatistikken i hele verden, skriver The Australian.

Her begås det 70 selvmord per 100.000 innbygger. Dette er seks ganger så høyt som i resten av Australia.

Selvmordsepidemi
Økende fattigdom, fengselsstraffer, arbeidsledighet og alkoholisme er noen av faktorene som trekkes fram som mulige årsaker til den høye selvmordsraten i Kimberley-regionen.

Tall som er samlet inn av «Aboriginal Torres Strait Islander Suicide Prevention Evaluation Project» viser at aboriginske barn helt ned i åtteårsalderen begår selvmord.

Norge har rundt elleve selvmord per hundre tusen innbygger, omtrent det globale gjennomsnittet, noe som tilsvarer mellom 500 og 600 selvmord per år.

Du finner mer om du søker på google. Håper dette er svar på det du lurte på!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser