Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ta livet mitt på grunn av familien og søsknene mine.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har dått selvmordstanker pga foreldrene mine familien min og søsknene mine. De grunnene er at min far presser meg til karakterer til bra karakterer og dier hvis du ikke gjør ddt bra dkal du slutte på håndball og bare skole hjemme. Ig når han sier sånt mister keg motivasjonen min, mens min mor slår meg absolutt hele tiden hvis jeg havner en krangel med søstera mi som nå havna i krangel med henne , vi lekte en lek så tok hun det alvor begynte å slå meg i ryggen prøvde å beskytte meg selv. Så kom mamma og slo meg i anskitet. Gikk ned i kjelleren begynte å gråte. Eneste som hjelper meg er selvmord. Slik at jeg jeg får pasue der oppe jeg orker ikke dette mer får alltid press på meg! Ingen støtte, null motivasjon, ikke noe kjærlighet, bare negativ seffølgelig blir jeg negativ når alle absolutt er imot meg. Greit Sorry da for at dere har et barn som ikke dere ønsker. Jeg orker ikke mer vil bare ta av livet mitt vet ikke hvordan krg skal forklare. Og det hjelper ikke når dere sier rung oss

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år!

Jeg skjønner at du ikke har det så bra om dagen og at det er ganske mye du har å tenke på der hjemme.  

Men uansett hvor mye du krangler med foreldrene dine og uansett hvor umotivert du blir av din far sitt press for karakterer, så er det å ta livet sitt den aller dårligste løsningen. 

Selvmord er ingen «pause» som du skriver, men det er en avslutning.

Har du noen andre voksne i nærheten som du kan snakke med når du ikke kan snakke med foreldrene dine? Kanskje en bestemor/far, onkel/tante eller en voksen som du stoler på? Det kan godt hende at de kan klare å hjelpe deg til å se litt lysere på livet og til å foreslå andre løsninger enn selvmord. 

Du kan også vurdere å oppsøke barnevernet der du bor.  Moren din har ikke lov til å slå deg. Det kan det være at hun trenger litt hjelp til å finne andre måter å løse konflikter på. 

Ellers kan du selvfølgelig ringe til Alarmtelefonen på 116111 eller du kan ringe til hjelpetelefonen til Mental Helse som har tlfnr 116 123. 

Når skolen begynner igjen, så kan du også oppsøke helsesøstera på skolen.  Helsesøstre har god erfaring med å snakke med ungdommer om vanskelige ting i livet. 

Lykke til.  Håper du får snakket med en trygg voksen og får det bedre!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Alarmtelefonen 116111

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser