Hopp til hovedinnholdet

Har testet at jeg er deprimert. Er jeg virkelig det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg tror kanskje jeg er deprimert, har tatt to tester og begge sier jeg er det og at jeg burde søke hjelp. Jeg tørr ikke si det til mamma eller pappa. Den eneste jeg stoler på er en venninne, hun er også deprimert så vi forstår hverandre. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre har mistet interessen for å være med venner eneste jeg liker å være med er venninnen min som også er deprimert. Jeg er alltid trøtt og utslitt og jeg gråter masse for ingenting bare ligger i sengen og begynner å gråte. Er jeg virkelig deprimert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, Takk for at du kontakter Ung.no. Ut fra det du skriver kan det høres ut som at du trenger noen å snakke med om din livssituasjon. Jeg har ingen mulighet til å stille diagnose her. 
Vil du snakke med noen anonymt kan du ringe til Mental  Helses hjelpetelefon, tlf: 116 123 Her treffer du noen som har tid til å lytte, og som kan gi deg råd og informasjon? Hjelpetelefonen er et døgnåpent tilbud - 365 dager i året. Nettside: www.sidetmedord.no 
Eller du kan kontakte Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Alle som jobber på svar telefonene har taushetsplikt og det dere forteller blir hos de som svarer.
Du kan og se på artiklene jeg har lagt med. Se om du finner noe som kan hjelpe deg der og.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser