Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen å være med lenger.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg starta nettopp i 8 klasse, jeg går på en 1-10 skole så kjenner alle som går der fra før. Vi var 4 jenter i klassen, 2 var tvillinger, vi 4 var bestevenner men dem tvillingene sluttet på skolen, så ble jeg å hun andre jenta skikkelig gode venner, vi bor omtrent hos hverandre, så fant jeg ut at hun også skulle slutte, så nå er jeg den eneste jenta i klassen! Jeg blir også mobbet av dem i 9 klasse hele tiden, dem spytter på meg osv, det har jeg sagt ifra om men det hjelper ikke, jeg går alene rundt i friminuttene å sier ingen ting, ingen lærere bryr seg. Jeg har snakket med mamma om jeg kan starte på en annen u.skole, å jeg har 1 skole jeg kan begynne på, men der går alle dem fra min gamle skole, alle dem der hater meg å sier stygge ting hele tiden, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har ingen å være med lenger! Vil bare dø, jeg har holdt på med selvskading siden jeg var 8 år, å har mange arr, å jeg klarer ikke å stoppe, jeg føler meg så alene å glemt nå, hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss her i ung.no. 

Det er trist å lese om hvor ensom du føler deg. Jeg forstår godt at det kjennes vanskelig når jentene i klassen har sluttet. Jeg vil tro du savner de sårt. Det er også veldig vondt å lese om at du blir plaget på skolen, og til tross for at du har sagt fra så fortsetter det. Det er ikke greit!

Det er viktig at du snakker med mamma igjen og forteller henne hvordan det er for deg. Fortell om hvor vanskelig du synes det er på skolen etter jentene sluttet, om hva du har opplevd og hva som -fortsatt- skjer i friminuttene. Det er viktig at moren din vet om dette, slik at hun kan snakke med lærer og rektor og få en stopp på mobbingen. Det er også viktig å ha fokus på hvordan du skal trives på skolen og ha noen å være sammen med. Det er ikke nødvendigvis slik at du behøver å bytte skole. 

Jeg synes også du skal ta turen til helsesøster på skolen din og snakke med henne om hvor ensom du kjenner deg og hvor vondt du har det nå. Hun kan hjelpe deg og også være en viktig aktør i et skolemøte om din skolehverdag. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

- Jeg blir mobba på skolen

Bekymret jente (colourbox.com)

Hvis du opplever å bli mobbet på skolen, plikter de voksne der å hjelpe deg. Jo fortere du sier i fra til en voksen du stoler på, jo fortere skal du få hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser