Hopp til hovedinnholdet

Jeg er demotivert og gråter lett på skolen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! I timen, på skolen får jeg veldig vansker, får utrolig hodeverk og greier ikke å følge med. Kjenner at jeg blir dårlig, tårene presser på ( selvom jeg egt ikke har noen grunn for å begynne å gråte ) og må bare gå ut av klasserommet. Da kan jeg sitte på doen og tårene kommer. Jeg vet ikke hva dette kommer av. Lekser har jeg også mistet veldig motet for, og har egt mest gitt opp. Har du noen tips til at det kan bli lettere for meg/er det noe jeg kan gjøre for å skjerpe meg selv opp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss og forteller om det du føler på. Dette høres ikke noe kjekt ut, og er ingen lett situasjon å være i. Det er ikke godt å si hvorfor tårene kommer, men de er ofte et uttrykk for noe mer - noe underliggende. Jeg ville gått til fastlege for å prøve å få svar på dette (fastlegen kan svare på spørsmål også om psykisk helse). Ta også en prat med de hjemme om hvordan du har det og hva du føler på. Du er midt i pubertet og tenår, og det er helt normalt at kroppen og hodet ikke oppfører seg akkurat slik du er vant til. Det er dessverre lite du kan gjøre med akkurat dette, og du er nødt til å ta tida til hjelp. Men prøv som sagt å snakke med noen, og finne ut av hva det er dette kommer av. Kanskje er du stressa, føler deg pressa, er usikker eller lignende?

Det er også vanskelig å si hvorfor du sliter med leksene. Dette skyldes likevel ofte at man ikke ser vitsen eller poenget med å gjøre leksene, eller med skolen i det hele tatt. Her må du selv forsøke å finne fram til motivasjonen. Prøv å tenke gjennom hvorfor skole er viktig og hva du vil ha ut av skolegangen din. Da er sjansene større for at du forstår "alvoret" og ønsker å gjøre det bra for din egen del. For det er du som selv må ha lyst til å lykkes!

Jeg håper dette var til hjelp. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Gå til vote

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser