Hopp til hovedinnholdet

Har spørsmål angående selvskading.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Forskning viser at hvis du skader deg blir du bare mer deppa. Men jeg føler det ikke slik, jeg føler at jeg lever då, at jeg faktisk kan overleve dette så lenge jeg kutter meg. Jeg blir ikke mer deppa av og skade meg jeg blir gla jeg føler at det ikke er lenger verdens undergang. At jeg endelig er fri Er dette normalt er det noe som er gale med meg?

Besvart 07.09.2018 10:02
 

Svar
Hei

De fleste opplever vel at selvskading hjelper akkurat der og da, og gjerne slik at selvskadingen hjelper i starten. Men etter hvert og over tid vil de aller fleste merke at selvskadingen ikke har ønsket effekt mer, og de fleste opplever da at selvskadingen faktisk forsterker de vonde tankene og følelsene. Selvskadingen blir et tilleggsproblem og det er derfor lurt å ikke fortsette med dette men heller skaffe seg hjelp til det man egentlig sliter med.

Jeg vet ikke hva det er du sliter med, og som gjør at du skader deg, men jeg kan tenke meg at det handler om vonde tanker og følelser. Jeg håper og anbefaler at du kan snakke med noen om det du sliter med heller enn at du fortsetter å skade deg selv. Snakk med helsesøster på skolen der du går, dine foreldre og/eller med fastlegen din.

Jeg legger ved noen artikler her til de gom blant annet selvskading som jeg håper at du kan kikke litt på.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser