Hopp til hovedinnholdet

Storesøsteren min har kjærlighetssorg og jeg er redd for henne!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en veldig lei seg lillesøster som vil hjelpe min storesøster! Kjæresten til søsteren min gjorde det nettopp slutt med henne, og søsteren min er nå helt knust.. hun gråter hele tiden og sliter skikkelig med å bli glad igjen. Hun bodde hjemme hos han, men nå som de gjorde det slutt har hun egt ikke noe sted å bo lenger, vi bor i en leilighet så akkurat nå deler vi et rom sammen. Vi har litt dårlig økonomi hjemme og vi aner ikke hva vi skal gjøre nå med søsteren min som skal ta master nå, men hun har ikke tatt studielån fordi hun bodde hos han, og hun hadde også nå fått jobb der de bor (hun bor 2 timer unna oss) Hun er også skikkelig deprimert, spiser ikke og har skikkelig kjærlighetssorg.. hun sier hele tiden at hun vil dø og da tørr ingen av oss å la henne være alene!! Mamma tar fri fra jobb for å være med henne og idag måtte jeg ta fri fra skolen for å passe på henne.. er skikkelig redd for henne og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvor bekymret du er for søsteren din. Jeg forstår at du er redd for henne og jeg syns det er så fint at du kan spørre oss.

Kjærlighetssorg er vondt. Det er like vondt som en annen sorg fordi man har mistet noen man liker og er glad i. Sorgen kan bli så tung at man får negative tanker om og ikke orke å leve mer. Heldigvis er dette bare tanker og de betyr som oftest at man vil at det som er og gjør vondt skal forsvinne mer enn at man faktisk ønsker å dø.

Søsteren din og kjæresten var sammen lenge og bodde også sammen. Da kan det ta tid før man venner seg til at man ikke lenger er kjærester.

Jeg syns det er fint at hun kan være sammen med dere og at du kan dele rom med henne. Jeg er helt sikker på at hun setter pris på at du er der også.

Jeg vil råde deg til å snakke med henne. Du kan si at du er bekymret for henne og at hun ikke trenger å dø. Dette vil gå over men det kan ta tid. Det tar tid å komme over en sorg.

Kanskje du kan gjøre noe sammen med henne som gjør at hun får det litt bedre? Kanskje dere kan bake eller lage mat sammen?

For den som har det vondt og vanskelig så  kan det hjelpe å høre at noen bryr seg om dem og at de kan få en klem når de trenger trøst.

Dersom du trenger noen å snakke med kan du gå til helsesøster på skolen din.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av.

God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise