Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke være ute blant folk, får bare høre at jeg er stygg og feit.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Eg veit ikkej kva eg ska gjera meir. orker ikke å vere ute med folk lenger. få bare høre at eg er stygg, feit og må fiksa livet mitt. ingen av dei som seier det veit ka eg går i gjennom til vanlig. har slitt med overvekt, selvskading og problemer hjemme og blandt venner. har 3 gode venner eg kan snakke med alt om og dei står opp for meg vis det er noke so skjer. dei har hjelpt meg veldig. men klarer ikkje å hjelpa meg med tinga so eg virkelig trenger hjelp med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du har det vondt og vanskelig om du stadig vekk får høre at du er stygg, feit og må fikse livet ditt. Slik mobbing er både skadelig og må stoppes. Og om du i tillegg strever med overvekt, selvskading og problemer hjemme og blant venner, forstår jeg at det er ekstra vanskelig for deg. Derfor er det bra at du ønsker hjelp.

Det er veldig bra at du har 3 gode venner som støtter deg og står opp for deg, det er utrolig viktig. Men jeg er enig med deg at du også kan trenge noe hjelp av andre for de tingene du virkelig strever med.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen som kan hjelpe deg med å få slutt på mobbingen. Hvis det foregår på skolen, og av elever du går på skolen sammen med, vil jeg anbefale deg å si i fra til kontaktlærer eller rektor. Snakk gjerne med foreldrene dine også, slik at de kan være en støtte for deg.

Ellers vil jeg anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen, eller på helsestasjon for ungdom. Her kan dere sammen finne ut hva som kan være den beste hjelpen for deg og din familie.

Jeg har lagt ved flere artikler som jeg tenker dekker noe av det du spør om.  Her får du også en oversikt over andre steder du kan søke hjelp.Les gjerne disse om søk hjelp før ting blir verre og vanskeligere å løse.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing