Hopp til hovedinnholdet

Broren min ber meg henge meg/dø og har mange som misliker meg pga rykter.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Broren min behandler meg så dårlig, han ahr bedt meg om å dø, henge meg osvosv å sier at alle andre vill det. Når jeg prøver å være grei med han så får jeg INGENTING tilbake. Pappa å mamma blir kanskje å gå ifra hverandre fordi jeg å broren min ikke kommer over ens. Jeg hadde en stor vennegjeng i klassen min men plutselig så hatet alle meg pga rykter som ikke var sanne, men ingen tror på meg. De fikk flere å flere til å mislike meg, å dette likte broren min så han brukte det imot meg.Jeg ble kastet ut av mamma førdi jeg skulle ha noen venner på besøk, så kom det 30stk helt ut av det blå å jeg hadde ikke kontroll, var ikke med vilje, visste ikke at de skulle komme.Men mamma sa unnskyld å lot meg bo hjemme.Jeg har prøvd å si til foreldrene mine lenge at jeg vill dø men de overhører det å bryr seg ikke. De vet ikke hvor jævelig jeg har hatt det på skolen fordi de bryr seg ikke,jeg fikk angstannfall forran mamma, hun trøstet meg men når hun gikk var det plutselig glemt. Sånn er det med alt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente på 17 år

Takk for at du skriver til ung.no!

Jeg får vondt av å høre hvor vanskelig det er hjemme nå. Det broren din sier til deg er ikke greit i det hele tatt. Det høres ikke ut som han har det så bra selv som kan si så mye vonde ting til sin søster. Det er svært viktig at du ikke lar han overbevise deg om at det han sier er sant. Dette høres ut som om han sier fordi han har ikke har det så bra eller eventuelt prøver å få en reaksjon hos deg. Det er ikke sant at andre vil at du skal dø - det er helt uvanlig å ønske at andre skal dø. 

Når det gjelder hva som skjer med deg, venner og rykter så kan du kanskje sende en melding til dem det gjelder og forklare hva som har skjedd med dine egne ord. Det finnes ingen garantier for hvordan du blir møtt tilbake, men da har du i alle fall prøvd. Det er vondt å miste venner og spesielt når dette har skjedd som følge av rykter som ikke stemmer. Prøv å ta kontakt fortsatt med venner og vær den du er slik at de ser at du fortsatt er den samme og ønsker å være venner med dem. 

Summen av alt du opplever både på hjemmebane og med venner/skole høres ut som veldig mye å bære alene. Det er helt sikkert tungt for deg å stå i alt dette. Jeg tror det er lurt om du snakker med noen - spesielt ettersom du forteller at du har selvmordstanker. Dette er helsepersonell vant til å snakke om og det finnes god hjelp å få. Du kan gå til helsesøster eller helsestasjon for ungdom. Du kan også snakke med fastlegen din. Dersom du vil skrive med noen voksne på nettet som kan gi råd kan du snakke med Kors på halsen. Det viktigste er at du ikke blir sittende alene med alt som skjer. 

Ønsker deg alt godt og håper at du får det bedre. 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser