Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker ikke å leve mer, vær så snill å hjelp meg.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Vær så snill å hjelp meg Hei, jeg er en jente på 18 år, og sliter med alt ved meg selv. Jeg ønsker ikke å leve lengre og aner ikke hva jeg skal gjøre med det. Mamma og pappa vet om mine problemer, men de klarer ikke hjelpe meg. Jeg har snakket med psykolog i mange år og det hjelper ingenting. Jeg føler jeg mister alle rundt meg og jeg klarer ikke å takle dette lengre. Det eneste jeg vil er å forsvinne men jeg vil ikke svikte familien min. Og nå aner jeg ikke hva jeg skal gjøre? Prøver å følge råd men det hjelper ikke. Jeg kunne ønske jeg ikke eksisterte lenger og vil bare bort. Fra alt og alle. For uansett hvor jeg er føler jeg meg bare i veien. Dette er noe jeg har slitet med i mange år og jeg orker ikke mer. Vet livet nettopp har startet men for meg føles det som en evighet. Jeg vil ha kjæresten min tilbake men han vil ikke, og det sliter meg ut. Han sier han er glad i meg, og vil at jeg skal ha det bra. Vær så snill hjelp meg!!!!!!!!!!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så utrolig trist og bekymringsfullt å høre at du har alle disse tankene om at du mister alle rundt deg og at du er i veien. Om du i tillegg har kjærlighetssorg og tenker at den eneste løsningen du ser for deg, er at du forsvinner, gjør at dette er ekstra bekymringsfullt. Derfor er det bra at du ønsker hjelp.

Jeg forstår at du kan synes det er håpløst om du har forsøkt mange råd og gått til psykolog, uten at du har opplevd at dette har vært til hjelp for deg. Samtidig er det bra at du har valgt å ta i mot de råd og den hjelpen andre har forsøkt å gi deg.

Det er også godt at du har dine foreldre og at de vet hvordan du har det. Og det er bra at du tenker at du ikke vil svikte dem. Foreldre vil gjerne hjelpe og støtte sine barn, men det er ikke alltid at de får det helt til. Uansett tror jeg ikke de mener at du er i veien, tror du det?

Mitt råd til deg, er at du snakker med foreldrene dine og få hjelp til å komme i kontakt med legevakt. Her kan du få hjelp til å komme i kontakt med noen som kan ta vare på deg og få roet situasjonen som jeg oppfatter som ganske så akutt. Sammen kan dere planlegge hva som bør gjøres framover for deg, slik at du kommer deg ut av den situasjonen du er i nå. Kanskje bør du bytte behandler, eller gjøre noe helt annet? 

Jeg har også lagt ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. Her er det blant annet henvisning til andre hjelpetjenester du kan kontakte. 

Håper dette var til noe hjelp og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser