Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venn som sliter med sorg og føler seg svært ensom

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en venn som slitter med sorg og føler seg svært ensom. Ex-kjæresten var hennes eneste venn og hun har bare noen få venner på skolen som hun sitter med men skjeldent har tid til å være med henne siden de er veldig aktive med idrettene sine. Hun pleide å leve for friidrett, men nå har hu permanente ryggskader og måtte slutte. Jeg skjønner hu har det vondt. Men jeg synes det er slitsomt og kjedelig å være med henne, og hun er veldig klengete. Og jeg er redd for at om jeg henger med henne for hennes eget beste kommer hun til å henge med meg hele tiden og vennen mine kommer til å synes jeg er rar eller slutte å henge med meg. Jeg kjenner dem! Som er såklart ikke greit, men sånn er det for meg på vgs for å beholde sine venner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 17 år!

Jeg forstår at det er vanskelig å vite hva du skal gjøre for vennen din. Jeg forstår også at det er vanskelig å være sammen med henne når du er redd for at de andre vennene dine vil slutte og henge med deg på grunn av henne. 

Det er ikke alle som klarer å tenke på andre enn seg selv. Det klarer du. Du ser at vennen din trenger noen å være sammen med. Men dine andre venner ser ikke det samme som deg. Du slites mellom å være sammen med vennen din eller henge med de andre vennene dine. 

Jeg kan ikke si deg hva du skal gjøre i denne situasjonen. Du må kjenne etter hva som er rett for deg. Men kanskje du kan motivere vennen din til å gjøre noe slik at hun kan få det bedre? 

Vennen din har opplevd noen vanskelige ting som gjør at hun ikke har det så bra som hun kan ha det. Hun har mistet sin venn og kjæreste og hun har mistet idretten sin. Det å ikke kunne drive med det man synes er kjempegøy og bra kan være fryktlig tungt. 

Hvis du og vennen din går på samme skole kan du motivere henne til å snakke med for eksempel helsesøster. Det er mange ungdommer som synes det er godt å snakke med helsesøster hvis det er noe som er vondt og vanskelig i livet. Kanskje du til og med kan være med henne til helsesøster? Hun kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 

Kanskje kan det være godt for deg også å snakke med helsesøster om det du står i. Ved å sette ord på tankene om hvem du egentlig vil og skal være sammen med til noen, kan det kjennes lettere for deg. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise