Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vanskelig for å skaffe venner.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei.Jeg går fortiden i lære som frisør,har kjæreste og har det generelt ganske greit sånn sett.Men Etter jeg begynte i lære skar det seg når det kom til venner. Jeg hadde to nære venninner.Følte vi gle litt fra hverandre opp gjennom årene.Var en del forskjellige og de ble ganske imot meg ettersom jeg jobber 100% og fikk mindre tid sammen med dem.Skjelte meg ut,og til slutt endte det opp med at jeg ble den dårlige personen og de bestemte seg for å være ferdige med meg.Jeg føler meg utrolig sviktet, ettersom jeg er en person som er veldig sensitiv og omsorgsfull.Jeg har vært med dem gjennom så utrolig mye,å det at de forlater meg slik er utrolig vondt.Jeg sliter litt for tiden med at jeg føler meg alene og forlatt.Jeg føler at uansett hvor mye jeg stiler opp for andre,forlater de meg engang uansett.Jeg er som et stopp der folk får den støtten de trenger og deretter går videre.Når skal folk bry seg om hvordan jeg har det?Kjæresten er heller ikke så flink til å snakke om slikt. Har du råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner dette er vanskelig for deg, venner er en viktig ting for de aller fleste. Det å begynne i jobb etter endt skolegang, kan for mange være en utfordring. Man har ikke lengre et skolemiljø, man flytter kanskje, og man skifter rutiner og arbeidstid. Det at det skjærer seg med gode venner er ikke helt uvanlig og ofte kan det repareres. Kanskje kan du snakke med vennene dine?Mange ganger kan slike problemer skyldes misforståelser og går å rette opp i. Jeg tenker kanskje du bør ta kontakt med vennene dine og forsøke å ta opp igjen kontakten. I tillegg kan du kanskje forsøke å melde deg inn i en klubb, på en aktivitet eller andre ting som interesserer deg. Der vil du ofte kunne komme i kontakt med andre som har samme interesser og kunne få nye venner. Kanskje kan du også komme i kontakt med andre jenter gjennom kjæresten din sin vennekrets. Kanskje kjærester til kompisene til din kjæreste? I mellomtiden tenker jeg det er viktig å fylle tiden med ting du og kjæresten din kan gjøre sammen, trene om dere liker det, lage god mat sammen, invitere andre venner som dere sammen kjenner osv. Jeg ønsker deg lykke til. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser