Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg snakke med psykologen min om at jeg har fått noen venner?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Burde jeg snakke med psykologen min om at jeg tror jeg har fått noen venner, som jeg jeg vil rette oppmerksomheten på enn å få nye venner? Hei, jeg vil ikke skrive i helhet hva som skjedde med den forrige vennen min. Det var en dyp misforståelse, som hun minte meg på laaaaang tid etterpå, og jeg var lei meg pga. det. Uansett, jeg har fått to venner, en gutt og en jente i klassen min. Hun der jenta har jeg fått veldig god kontakt med, og han gutten er stille, men vi småprater litt:) Jeg tror jeg har fått to venner jeg kan stole på. Jeg er glad for det, for da slipper jeg å tenke og tenke gjennom ting som jeg egt ikke skal tenke på. Psykologen min sa at jeg kunne få nye venner, men NÅ har jeg ikke lyst på det, siden jeg har et par og det er mer enn nok. Jeg har allerede fått en ny psykolog fordi jeg snakket med sosiallærer og det hjalp ikke. Fortjener psykologen min å vite det? Håper på svar. Takk på forhånd. Elsker nettsiden deres forresten:-) Dere gir virkelig veldig gode råd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Så hyggelig at du liker nettsiden vår! 

Det er fint å lese at du har fått noen venner som du liker og som du tror du kan stole på og vil være sammen med!

Psykologen din er hjelperen din og vil gjerne høre om livet ditt, støtte deg og hjelpe deg til å få det bedre med deg selv. Forslaget fra psykologen om å få nye venner kom kanskje opp fordi du i en periode ikke hadde det godt med de du var sammen med?

Det er du som styrer livet ditt, og du kan involvere psykologen i det som du tenker er nyttig å bruke timene dine der på. At du har fått noen venner som du vil tilbringe tiden med er jo bare veldig bra. Jeg vil tro at psykologen din nok vil synes det er veldig godt for deg.

Se også artikler jeg har lagt ved til deg.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser