Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å sovne, redd for hjertestans,pustestopp. Våkner svett og redd.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg sliter veldig med å sove. Jeg får så mye tanker og jeg er redd for å at hjerte mitt stopper og ikke får puste! Noen ganger kan jeg brå våkne og er gjenomsvett. Har fortalt mamma det og ho sa at jeg skulle tenke på ting som gjør meg glad, men det er ikke alltid det hjelper! Noen ganger hender det at jeg er våken hele natten. Er dette angst isåfall trenger jeg virkelig hjelp fordi det har begynt å gå ut over min mental helse!

Besvart 05.10.2018 13:43
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Ja, det kan være noe en kan kalle for helseangst. En er redd for å være syk, men er ikke alltid en kan si akkurat hva en er redd for.
Alle har i perioder tanker om sykdommer en er redd en skal få. Det er når disse tankene begynner å ødelegge for normal levemåte en trenger hjelp.
Hjelpen kan være å finne en man kan snakke med om sin redsel for sykdom.
Du kan kontakte helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom der du bor. På begge stedene jobber det helsesøstre som kan mye om helse og sykdom. De kan og mye om normale endringer i kroppen som ikke er farlige. Alle har taushetsplikt så det du forteller blir hos den du snakket med.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser