Hopp til hovedinnholdet

Jeg og søsteren min går til samme psykolog, er det lov?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg går til psykolog og nettopp funnet ut at søstera mi har snakket med samme psykolog. er dette lov? jeg føler meg sykt stressa fordi jeg har snakket mye med hu om min familie og forhold til søstera mi og jeg klarer ikke å slutte å tenke på om søstera mi har sagt noe annet så kan det hende psykologen min sitter der og tror jeg kanskje overdriver eller lyver.

Besvart 05.10.2018 18:13
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for spørsmål.

Du går til psykolog og har oppdaget at søsteren din går til den samme. Du synes det er ekkelt og lurer på om det er lov.

Psykologer, som annet helsepersonell i Norge, har taushetsplikt. Det betyr at ingenting av det som snakkes om i timene kommer videre til andre. Derfor er det ikke problematisk om noen som er i familie eller kjenner hverandre går til den samme psykologen.

Hvis du bekymrer deg for om psykologen kanskje tror at du lyver eller overdriver, så tenker jeg at det kan jo skje uansett om søsteren din går dit eller ikke. Så prøv å ikke tenke så mye på det. 

Håper det går bra med deg og at du har nytte av å gå til psykolog. Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser