Hopp til hovedinnholdet

Psykologen tar meg ikke seriøst eller avfeier det jeg sier.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg har ganske mange problemer, jeg synes at psykologen min på BUP ikke tar meg helt seriøst eller avfeier. Jeg vil snakke med noen men vet ikke hvem, startet akkurat på vgs og hater det allerede, valgte feil linje men er ingen andre jeg kunne gått på, liker ikke klassen. Jeg kjenner ingen av elevtjenesten på skolen og kan ikke snakke med foreldrene mine da jeg bor i fosterhjem.. samtidig kan jeg ikke snakke med fosterforeldrene heller fordi jeg flyttet hit ganske nylig og kjenner de ikke nok. Jeg har ikke noe særlig venner og er sjeldent ute. I tillegg er jeg redd jeg stryker i fag fordi jeg ikke klarer å delta og jeg får ikke formidlet det til skolen, har prøvd. Jeg orker ikke noe mer, liker ikke skole lenger, har ingen venner og ødelegger alt for alle, gir helt opp. Tenker konstant på selvmord og kutter, som gjør meg skikkelig sint fordi jeg føler meg svak. Psykologen min er ikke slem eller dårlig på noen måte.. hun bare tar ikke til seg det jeg sier, hva kan jeg gjøre? Takk.

Besvart 13.10.2018 11:31
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Jeg tenker det er viktig at du får til å si noe om disse følelsene til psykologen din, slik at dere kan få til en annen måte å snakke sammen på. Du kan snakke med henne eller du kan skrive noen ned og gi til henne i forkant eller etterkant av en time.

Husk at BUP er nå satt inn som et behandlingstiltak for å hjelpe deg, og ut fra det du beskriver i innlegget ditt - så er du i behov av å få all den støtten du trenger nå. Psykologsamtalene skal være til hjelp for deg, og du skal føle deg hørt og møtt i BUP.

Du har rett til å si fra, og vit at vi psykologer ønsker tilbakemeldinger når det ikke oppleves godt, meningsfylt eller utviklende. Vi er avhengig av at dere sier fra og vi skal og kan justere oss, slik at det blir gode samtaler som er til hjelp for dere. 

Jeg forstår at det kan kjennes vanskelig å si fra om hva du kjenner på, men husk på at det er dine samtaler - din hjelp- og at du har rett til å si fra når det ikke kjenner riktig ut for deg. Jeg tror at dere sammen kan finne ut av det og få til noen endringer slik at du får bedre utbytte av samtalene dere har sammen. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å ta en titt på de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser