Hopp til hovedinnholdet

Føler at forholdet mitt har forandret seg, hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 16 år som har vært sammen med en jente i nesten 2 og et halvt år. Den tiden har vært helt fantastisk, hun betyr alt for meg. Jeg vil virkelig at dette skal funke helt til slutten. Problemet er at den siste måneden synes jeg at hun har oppført seg litt annerledes, ting er ikke som de bruker å være. Vi får ikke møtt hverandre like ofte lenger da vi nå går på forskjellige skoler. Jeg lurer på om jeg burde snakke med henne, å va skal jeg si i så fall. Jeg er ekstremt bekymret, det siste jeg vil i verden er å miste henne. Dette er noe jeg har godt rundt og tenkt på veldig mye, det gir en negativitet i hverdagen. Mvh Gutt, 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det beste rådet jeg kan gi deg i denne situasjonen er å snakke med kjæresten din. Jeg forstår at du er redd for å miste henne, og at det er vanskelig å vite hvordan du skal ta opp det du tenker på, men det å snakke om ting kan ofte løse vanskelig situasjoner. 

Jeg tenker at det beste bare er å ta opp det du tenker på. Si til henne at du føler at ting er litt annerledes enn de pleide, og at dette er noe du tenker på og lurer på. Du kan jo spørre henne om noe har skjedd, eller om det er noe som skjer i livet hennes for tiden som gjør at ting blir slik de er? Man får jo som regel ingen svar på ting med mindre man stiller spørsmål. Kanskje er det bare slik at det er mye annet som skjer i livet hennes som gjør henne stresset og gir henne mindre tid? I så fall er det jo fint å være der for henne og å gi forståelse. 

Samtidig som du spør henne om hva som foregår får du også mulighet til å lette på hjertet ditt og forklare hva du tenker på, og det kan være fint. Det hjelper sjeldent å holde ting inne i seg - og i et forhold er god kommunikasjon ofte viktig. 

Jeg syntes derfor at du skal ta opp dette med kjæresten din. Antagelig vil det føre til at dere forstår hverandre bedre og at du slipper å gå å bekymre deg. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser