Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler så mye samtidig som jeg føler ingenting

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg føler så mye men samtidig ingenting, jeg er sliten hele tiden og jeg vil på en måte ingenting. Jeg klarer ikke å beskrive hvordan jeg føler meg. Jeg har følt det sånn i 1/2 år nå, og har aldri følt den følelsen før. Hvordan kan jeg få dette til å bli bedre?

Besvart 21.10.2018 19:04
 

Svar
Hei

Du skriver at du føler så mye, samtidig føler du ingenting.

Noen kan være så redd for at følelsene blir så kraftige at en mister kontrollen og ikke klarer å takle situasjonen. For å unngå dette, kan forsvarsmekanismen være å kutte alle følelser. Er det noe du kjenner igjen?

Du skriver at du er veldig sliten. En grunn kan være at du nå strever med følelsene dine, og at du både prøver å kontrollere de, samtidig som du ikke føler noe. 

Jeg vil anbefale deg å øve deg på å vise følelsene dine. Når du er lei deg så fortell det til omgivelsene dine. Du må altså øve deg til å tørre å vise dem fram. Det er ikke slik at du trenger å gråte for å vise følelser, men bli kjent med følelsene dine. Hvis du foreksempel slår deg så prøv å ikke le, men heller kjenn på hva du føler der og da. På den måten kan du etterhvert bli mer trygg på hva du føler og så tørre å vise det til andre.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Har du noen i familien din du har tillit til som du kan snakke med? Eller noen andre voksne du stoler på?  Hva med å ta kontakt med helsesøster på skolen? Helsesøster er vant til å snakke med ungdom om følelser og kan være en fin samtalepartner for deg.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Derfor føler du deg alltid trøtt og sliten

Sovner foran pc'en (colourbox.com)

Føler du deg konstant trøtt og sliten? Da er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser