Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min tok livet sitt i dag.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei.. Kjærsten min tok livet sitt i dag og jeg fikk vite det fra en felles venn av oss , jeg veit ikke hva jeg skal gjøre nå! Jeg har slitter selv å (selvtillit )

Besvart 24.10.2018 18:10
 

Svar
Hei

Så utrolig trist og vondt det må være for deg og de som sto han nær.

Jeg forstår godt at du synes det er veldig vanskelig nå og jeg blir bekymret for deg! Det er viktig at du ikke er alene nå. Du må snakke med noen voksne rundt deg. La de få lov til å ta vare på deg og være sammen med deg, lytte til deg og jeg ber deg om å snakke med de rundt deg om hvordan det er for deg nå. 

Jeg håper du snakker med foreldrene dine om hva som nå har skjedd. De bør vite, slik at de kan gi deg all den omsorgen og støtten du trenger. 

Jeg ber deg om å ta kontakt med helsesøster på skolen, eller du kan gå til Helsestasjon for ungdom. Be om støttesamtaler der. Bruk tiden sammen til å snakke om det som har skjedd og hvordan det er med deg og hva som skal til for at du skal kjenne deg trygg og ha god støtte underveis i sorgen.

Jeg synes du skal besøke nettsiden leve.no, der finner du god støtte. Leve er landsforeningen for etterlatte ved selvmord og formålet er å støtte etterlatte og berørte ved selvmord og bidra til å forebygge selvmord gjennom åpenhet, opplysningsvirksomhet og politisk arbeid

Husk at du alltids kan ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 eller bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne lytte til deg og hjelpe deg!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser