Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg spørre psykologen på bup om jeg kan snakke med en lege der?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei jeg har slitt med søvn, angst og depresoner de siste to måndene og går til bup. jeg har blitt henvist til dps , men det er flere uker til jeg får time. jeg kommer meg ikke på skolen pga angsten og lite søvn og jeg vet ikke om jeg klarer å holde ut i flere uker til. jeg ringte fastlegen min , men h*n er fullbooket de to neste ukene. jeg klarer ikke å vente mer og dette blir bare værre. jeg vil spøre om jeg kan få beroligende til søvn og angstanfallene mine, men hvem kan skrive ut for meg bortsett fra fastlegen, kan jeg spørre psykolgen på bup om jeg kan snakke med en lege der som kan skirve ut beroligende?

Besvart 24.10.2018 18:22
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Så lenge du er pasient ved BUP, så har du rett til å få den helsehjelpen du er i behov av. Jeg synes så absolutt at du skal snakke med psykologen din om hvordan du har det og hva du tenker at du trenger nå. Sammen kan dere finne ut av hva som er det beste for deg akkurat nå og frem til oppstart ved DPS. 

I overgangen fra BUP til DPS, så kan det også være en mulighet for at du følges ved BUP frem til oppstart ved DPS. Ut fra hva du beskriver av psykisk strev, vil jeg tro at det vil være det beste for deg nå. Prat med psykologen din dette. 

Se også artikler som jeg har lagt ved til deg. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser