Hopp til hovedinnholdet

Jeg savner læreren min - Hvordan kommer jeg meg videre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har en tendens til å bli veldig glad i folk, og da spesielt autoritære personer. Jeg har gått på en linje, men skiftet linje nå til høsten. Problemet er at jeg ble så uendelig glad i den læreren, følte nesten det ble en venn. Jeg er da venn med denne læreren både på face, insta og snap og føler nesten jeg er blitt besatt, driver å følger med hele tiden og blir kjempe såra hvis jeg sender en snap og ikke får svar. Vet det egentlig høres rart ut hvorfor er jeg venn med en lærer, jeg har mange venner, men er så glad i denne læreren også er jeg så redd for å miste kontakten har skrevet til hun at jeg savner hun og det sier hun er gjensidig, men vet ikke helt hvordan jeg skal håndtere det. Begynner å gå utover skolen.

Besvart 05.11.2018 20:30
 

Svar
Hei, jente 19

Aller først vil jeg bare si at jeg synes det er flott å høre at en elev og en lærer har fått så god kontakt - Det er virkelig rørende å lese. Det du skriver gjør meg trist på dine vegne, samtidig som at jeg blir glad av å vite at du har møtt en lærer om har påvirket deg og ditt liv på en god måte. 

 

Det høres ut som det er vanskelig for deg å vite hvordan du skal komme deg videre nå som du har "tapt" læreren din, og startet på en ny linje. Det er mange som er venn med lærere på facebook, snap og instagram, men det er også mange lærere som unngår dette, nettopp fordi at elev/lærer-forholdet kan bli for tett. Tydeligvis har din lærer tatt et valg om å være "venn" med deg på sosiale medier, og læreren din setter sikkert veldig stor pris på å ha hatt deg som elev. Det er likevel viktig å være obs på at læreren din kanskje ikke betrakter deg som en i "vennekretsen", selv om du ser på læreren din som en venn. 

Du skriver du blir såret om du ikke får svar, og at du nesten blir litt besatt av denne læreren - Dette er ikke et sunnhetstegn. Min oppfatning er at du kanskje burde prøve å fokusere på andre ting i en periode. Jo mer du fokuserer på at du savner denne læreren, desto større vil nok derfor også savnet bli. Jeg sier ikke at du skal kutte all kontakt, men for en periode vil det nok være lurt av deg å fokusere på andre ting. Bli kjent med nye folk, gjør morsomme ting med venner, prøv en ny hobby - Sørg for at du er opptatt med noe som gjør deg glad, slik at du unngår å overfokusere på kontakten med denne læreren. Dette trenger ikke bety at du skal miste kontakten helt med læreren din, men det er viktig at du prioriterer deg selv og din trivsel, uavhengig av denne læreren. 

 

Dersom du forsøker dette og det likevel ikke går over, anbefaler jeg deg å snakke med noen om det, slik at det ikke går utover skolen (som du skriver) eller helsa di generelt. Ta en prat med helsesøster på skolen der du går nå, og spør henne om hva du kan gjøre for å komme deg videre. Det er viktig at du snakker med noen om hva du føler, så du slipper å føle deg alene om dette. 

Jeg ønsker deg LYKKE til, og håper det ordner seg for deg! 

 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser