Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ALLTID sliten.

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei

Jeg sover lite, spiser lite, gjør lite. Ingen av aktivitetene jeg likte å drive med før gir meg noe lenger, karakterene faller, men jeg orker rett og slett ikke å bry meg. Jeg "faller" sammen noen ganger å jeg føler jeg ikke får puste, jeg har raseri anfall optil flere ganger i uken. En lærer på skolen stod og snakket med meg om noe, å hele meg hadde lyst til å slå henne ned, skade henne. Når jeg er hjemme sitter jeg for det meste å stirrer i veggen, hender jeg begynner å gråte. Jeg er ALLTID sliten.

Jeg har vært hos legen en gang, men han sa at han tenkte det bare var en periode eller, "fase". Det har gått over en måned.

Hva er galt med meg?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

At du ikke orker noe lenger kan ha forskjellige årsaker og det er helt sikkert noe som har utløst denne tilstanden hos deg.
Veldig synd at legen ikke tok dette alvorlig nok. Jeg anbefaler deg sterkt å stikke innom helsestasjon for ungdom og ta en prat med helsesøster eller legen der. De som jobber der kan mye om ungdomshelse og er kanskje flinkere til å kartlegge og finne ut av ting.

Er du ofte lei deg og nedfor? Jeg synes det kan høres ut som du har en depresjon med de symptomene du beskriver.
Har du hatt noen infeksjon den siste tiden? At du alltid er sliten kan også være tegn på ME -kronisk utmattelsessyndrom.
Jeg legger ved noen artikler om disse to tingene, så kan du lese selv.

Du bør ta kontakt med enten helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom.
Det er hjelp å få til å bli helt bra igjen. Selv om legen kanskje skuffet litt, bør du prøve igjen.

Er dine foreldre klar over hvor tøft du har det for tiden? Snakk gjerne med dem om dette også.

Ønsker deg god bedring og lykke til:-)

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Kronisk utmattelsessyndrom - CFS/ME

Jente sover (colourbox.com)

Kronisk utmattelsessyndrom, CFS/ME, er en langvarig og alvorlig tilstand eller sykdom. Utmattelsen er til tider invalidiserende og det er også andre typiske tilleggssymptomer. Det mangler fortsatt kunnskap om årsaksforholdene ved CFS/ME og forskning pågår stadig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva er grunnstønad