Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med livet mitt....

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med livet, jeg lever et liv de fleste drømmer om men jeg er så tom,alene og deprimert. Jeg reiser verden rundt hver uke og tar private Jets men klarer aldri å være glad. Jeg har ingen ordentlige venner og føler meg så alene! Jeg har mistet broren og morfaren min for noen år tilbake, å jeg har vært isolert og alene HELE livet mitt og vært gjennom mobbing hele barndommen og ekskludert fra alt ,voldtekt og har litt problemer med rus. Tidligere i år var jeg fange av min egen ex i Mexico, jeg ble utsatt for vold,voldtekt,trakassering og mer hver dag. Nå lider jeg av posttraumatisk stress og angst. Jeg vett ikke hvordan jeg kan være i sosiale omgivelser Pga jeg er oppvokst med isolasjon og psykiske lidelser. Hva kan jeg gjør videre for å få det bra? Jeg makter ikke å ha det slik lengre, jeg vil være glad og lykkelig. Men nå står jeg fast på bunnen og vett ikke hva jeg skal gjøre, ingenting gjør meg glad lengre....

Besvart 05.11.2018 17:32
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har vært gjennom mange belastende hendelser i livet og at du nå føler at du ikke er på et godt sted.

Mitt beste råd til deg er å snakke med fastlegen din og få henvisning til psykolog. Det å få snakket om og satt ord på det du har opplevd og måttet tåle vil hjelpe deg til å forstå deg selv bedre og på denne måten kunne gjøre noe med det.

Når vi har mange utfordringer og har det vondt så er det ikke uvanlig at vi kan ta på en "maske" og ikke vise hvordan vi egentlig har det. Da kan vi føle oss ensomme og alene.

Du har opplevd mye både tap av viktige personer rundt deg og også grenseoverskridende og uakseptable adferd fra en du trodde du kunne stole på. Dette er viktig at du får bearbeidet og sortert i slik at du kan komme deg videre i livet.

Det er helt greit å ta i mot hjelp! Vi trenger alle hjelp og støtte av og til!

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til nytte for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise