Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir så stresset av alt skolearbeidet og presentasjoner og selvskader.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Når jeg er på skolen så klarer jeg ikke og fokusere på noe av skolearbeidet. Mens alle andre blir ferdige i løpet av timen, så sitter jeg hver dag i mange timer og prøve rog gjøre det samme men det går ikke. Jeg klarer aldri og starte på skolearbeidet mitt eller presentasjoner. I helgene sitter jeg ca 6 timer om dagen med lekser men jeg kommer nesten ingen vei. Hver gang jeg tenker på at jeg har en presentasjon så blir jeg kvalm og får veldig vont i magen og jeg blir svimmel. Jeg skjelver hele tiden fordi alt jeg kan tenke på er prøver og presentasjoner. Vi har lite lekser på skolen så jeg kjønner ikke hva som er galt med meg! Når jeg blir alt for stressa så selvskader jeg. Alt jeg kan tenke på er at jeg ikke kommer til og gjøre det bra. Klarer aldri og henge med venner fordi jeg føler meg veldig skyldig siden jeg ikke gjør lekser.

Besvart 11.11.2018 16:19
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du har det vanskelig og er stresset om du bruker så mye tid på skolearbeidet og opplever at du ikke klarer å fokusere. Om du i tillegg kjenner på at du får vondt i magen ved tanken på fremføringer, forstår jeg at det er ekstra vanskelig for deg. Og det er ikke bra at du blir så stresset at du velger å selvskade. Derfor er det bra at tar kontakt, slik at du kan finne andre måter å løse vanskene dine.

Jeg vil først og fremst anbefale deg å snakke med foreldrene dine. Sammen kan dere kontakte skolen og kontaktlærer, som kan hjelpe deg. Noen som har det slik du beskriver det får hjelp av PPT, les mer om PPT her. 

Du kan også ta en prat med helsesøster på skolen som kan hjelpe deg og sammen med deg finne ut hvorfor du har det så vanskelig og hva som kan gjøres for at du kan få det bedre. For det hjelper å snakke med noen når en er stresset og livet føles vanskelig.

Men du er ikke alene om å ha det så vanskelig og kjenne på stress, derfor har vi laget flere artikler om temaet som jeg legger ved og anbefaler deg å lese.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser