Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 15 år gammel jente. Har hatt "bulimi" i ca ett år nå. Synes egentlig ikke dette har vært noe stort problem, inntil for et par uker siden. Da oppdaget foreldrene mine det og ble selvfølgelig veldig sinte

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en 15 år gammel jente. Har hatt "bulimi" i ca ett år nå. Synes egentlig ikke dette har vært noe stort problem, inntil for et par uker siden. Da oppdaget foreldrene mine det og ble selvfølgelig veldig sinte. På den måten har de sikret seg at jeg ikke kan komme til dem og snakke med dem. Nå har de henvist meg til psykolog. Det som bekymrer meg er at de tror at bare de får meg til å slutte så blir alt bra, men i realiteten er det omvendt. Det blir bare verre. Har du noen råd? På forhånd, takk.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Jeg syns det er bra at foreldrene dine "tok affære" og henviste deg til psykolog. Jeg syns det er viktig å ta spiseforstyrrelse på alvor og få hjelp til det så raskt som mulig. Jeg syns ikke det var bra å høre at foreldrene dine ble sinte og på den måten viser deg fra seg. Jeg tenker at de nok ble ganske redde og bekymrede når de oppdaget dette og når man er redd reagerer man ikke alltid fornuftig, men for eksempel med sinne. Det kan jo hende de endrer dette når de får tenkt seg litt om. Håper det. Da kan du jo kanskje prøve å ta en liten prat med dem igjen og få sagt noe om hvordan du har det. At det kan oppleves som om "alt" blir verre når du må slutte å kaste opp, er en vanlig tanke/følelse. Det er bl.a. dette du kan få hjelpt til å takle hos en psykolog. Håper du har noen andre du kan prate litt med om hvordan du har det også, en god venn, en tante, en lærer eller kanskje du kan prate med helsesøster.
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Er all prevensjon gratis i Norge?