Hopp til hovedinnholdet

Finnes det en god kur mot hårtap?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har de siste månedene fått veldig synlige viker... Først så tenkte jeg at jaja det vises ikke så mye etter noen kompiser nevnte det... noen måneder etterpå derimot er jeg nesten på gråten når noen nevner håret mitt... Jeg er bare 17 år gammel og mister masse hår på kort stund. Dette går i familien ettersom på morsiden så mister man hår. har to onkler som ble helt skallet når de var 17 år... er det noen måte å få håret tilbake på? som ikke er tull og fanteri som man finner i butikkhyllene ? må jeg vente til jeg er ferdig med å miste hår for å så ta en hårtransplantasjon? Hår er veldig viktig for meg og jeg tar dette veldig tungt

Besvart 15.11.2018 20:41
 

Svar
Hei

Du er ikke alene om å kjenne på at hårtap er vanskelig å takle! De fleste menn opplever at dette i løpet av livet, men det er stor variasjon i når det begynner å skje. Dette er kanskje en liten trøst for din del nå, det forstår vi. Vi på Ung vet at gutter i din situasjon som regel opplever dette som både kjipt og urettferdig. Det er lite rettferdighet i det, at noen tilfeldigvis har gener som gjør at hårtapet opptrer i ung alder. 

Det finnes mange firma som reklamerer med kurer for hårtap. Det er lite vitenskap bak dette, og det er dyrt! Det finnes noen reseptfrie kremer som har vist noe dokumentert effekt (forhør deg eventuelt på apotek), men effekten synes å vedvare kun for en avgrenset periode og man kan ikke ha opphold i behandlingen. Dette er også en dyr og dårlig løsning i lengden. 

Hårtransplantasjon har vi på Ung liten kunnskap om. Dette tilbys kun av private firma. 

Noen gutter og menn finner en delvis løsning i å klippe håret helt kort, slik at hårtapet blir mindre synlig. 

Håper uansett at du med tiden kan føle deg mer komfortabel med håret du har. Husk at mange gutter har vært der du er nå. Mange av disse ville nok kunne fortalt deg at det er kjipt når det står på, men at det vil bli bedre! Spesielt den dagen de andre gutta begynner å komme etter.

Det er også veldig lov å si i fra til de kompisene som kommenterer dette, at det ikke føles greit. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser