Hopp til hovedinnholdet

Jeg trener mye, har mye skolearbeid, sover lite og er så sliten, tips?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spiller fotball på høyt nivå. Trener rundt to ganger om dagen. Skolen jeg går på har veldig mye hjemmearbeid. Jeg prøver å gjøre alt. Dette kan være veldig vanskelig, når jeg har så lite fritid. I tillegg stjeler mobilen min mye tid. Jeg prøver å være mindre på den, har blitt bedre, men den tar likevel mye tid. Jeg spiser sunt. I det siste har jeg vært veldig sliten. Jeg har kastet opp pga det. Jeg har ingen motivasjon til å gjøre alt skolearbeidet. Jeg gjør skole HELE tiden, før trening, på vei til trening og etter trening. Dette er veldig slitsomt. Jeg får heller ikke sove på kveldene. Dette har jeg aldri fått, gjennom hele livet mitt, men dette påvirker også at jeg er så sliten som jeg er. Jeg får ca 6 timer søvn per natt. Selv om jeg gjør alt skolearbeidet føler jeg ikke at jeg får noe ut av det. Jeg kan pugge til en prøve i flere timer uten å kunne det, pga jeg er så sliten at jeg ikke klarer å konsentrere meg. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Besvart 17.11.2018 23:10
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er sliten og ikke klarer å konsentrere deg på skolen om du sover så lite som 6 timer pr. natt og trener 2 ganger om dagen i tillegg til alt skolearbeidet. Da er det ikke rart at du er sliten og kanskje stresset? Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Jeg vil først og fremst anbefale deg å ta en prat med foreldrene dine, slik at de forstår hvordan du har det og kan støtte og trøste deg. Kanskje de har noe gode råd om hvordan du kan organisere dagen slik at du får litt mer fritid?

Jeg vil også anbefale deg å ta en prat med noen voksne utenom familien, som kan hjelpe deg til å sortere litt i tanker og følelser. Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med. Her kan du få gode råd om søvn og stress, få hjelp til å sjekke ut hva du kan gjøre for å ta vare på deg selv.

Du er ikke alene om å ha det slik du beskriver, derfor har vi laget flere artikler om temaet. Disse legger jeg ved og anbefaler deg å lese. Her kan du gå gode råd og tips.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik takler du stress

Jente sitter ved pulten og er sliten (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser