Hopp til hovedinnholdet

Angst etter sendt nakenbilde på instagram

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt angst for noe i flere år og aldri turt å fortelle det til noen. Når jeg var ca 13 hadde jeg en bruker på instagram der jeg sendte et nakenbilde av underlivet ( jeg er trans, vet ikke om det har noe å si men framsto som en jente da). Tror det var en mann, vet ikke hvor gammel han var. Han skrev tilbake " Hei ( navnet på instagrambrukeren ) jeg har funnet alle vennene dine å kommer til å sende dette bildet til dem". Jeg fikk ett kjempe angstanfall, slettet brukeren å bildet. Han sendte det ikke til noen jeg kjenner pga brukeren var bare en fan bruker av Justin bieber. I etterkant har jeg sletet med veldig veldig angst for dette. Hva kan jeg gjøre ?!

Besvart 21.11.2018 21:27
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Jeg forstår at dette var en ekkel opplevelse og at det kan være vanskelig å forholde seg til i ettertid.

Siden dette er såpass lenge siden, i tillegg til at dette er svært ulovlig innhold å oppbevare og dele videre, så trenger du nok ikke bekymre deg noe over dette.

Dersom det skulle bli delt videre er dette barnepornografi, noe som er strengt ulovlig og ofte blir fjernet veldig fort.

Men hvis du skulle finne dette/de bildene noe sted noen gang er det bare å ta kontakt med Slettmeg på hjelp@slettmeg.no eller tlf 911 29 392 (mandag til torsdag 14:00 – 18:00). Du kan også anmelde det til politiet.

Det er ikke uvanlig at vonde opplevelser og erfaringer kan føre vanskelige tanker og følelser i etterkant. Du opplever disse tankene og følelsene som angst. Slik jeg forstår det sliter du fortsatt med dette etter mange år. Når det enda påvirker hverdagen din er det lurt å snakke med noen. 

Du kan snakke med foreldrene dine eller helsesøster eller noen andre du stoler på. Ved å dele tankene dine med en voksen kan du få det bedre! Helsesøster kan blant annet mye om angst og har erfaring med å snakke med ungdom. Dersom du har behov for mer støtte enn det helsesøster kan gi deg kan hun/han fortelle deg hva som er lurt å gjøre videre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Hilsen Slettmeg.no og helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser