Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å operere øreflippene mindre?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Litt å rart å skrive dette, men er det mulig å ta en kropp opperasjon? Vet ikke om det er mulig, men å fjerne øre flippene/gjøre dem litt mindre? Hvem må jeg kontakte? Ca pris? Ha en fin dag!

Besvart 30.11.2018 13:05
 

Svar
Hei

Det er nok (kanskje) mulig å betale for å få operert øreflippene mindre, på en privat klinikk. Med mindre du har en medisinsk sykdom eller svært uvanlige øreflipper, vil du ikke få en slik operasjon av det offentlige. Det offentlige betaler kun «nødvendige» , medisinske operasjoner.  

Jeg er offentlig lege og verken kan eller vil anbefale kosmetisk kirurgi («skjønnshetsoperasjoner»). Jeg vil heller råde deg til å øve deg på å akseptere deg som du er. Se gjerne rundt deg og se hvor ulike (og store) øreflipper mange menn har. 

Jeg har ikke lov til å anbefale private klinikker. Jeg har derfor ingen oversikt over dem og heller ikke prisene der. Private inngrep er noe pasienten i så fall bestemmer og tar ansvar for selv (og betaler for selv). 

Men du kan godt diskutere dette med fastlegen din eller helsesøster! Der kan du få gode råd om hvordan forholde deg til dette. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse