Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å fortelle at jeg har det helt jævlig

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg går til BUP. jeg forteller henne at det går bra, men det går helt jævelig, Jeg har mest lyst å dø. Jeg klarer rett og slett ikke å ha det sånn lenger. Jeg vil ikke leve lenger. Jeg har ingen som forstår meg.

Besvart 01.12.2018 10:27
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du har det så vondt, og at du ikke klarer å fortelle det til din behandler på BUP.

Noen ganger kan det være vanskelig å være ærlig om hvordan man har det. Likevel er det viktig at du klarer å fortelle dette til behandleren din eller noen andre du stoler på. Hvis det er vanskelig å fortelle til behandleren din kan du foreksempel skrive det til han/henne. Skriv så detaljert som mulig. Jo mer du klarer å fortelle, jo bedre hjelp vil du få.

Det er med dette som med andre ting; alt går bedre med litt trening. Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert.

Har du en god venn som vet hvordan du har det? Kanskje du da kan ta med deg din venn på BUP som kan hjelpe deg til å fortelle hvordan du har det? 

Det er mange som mister troen på at ting skal bli bra når man har det vanskelig og ikke ser noe utvei. Det er likevel slik at man vet at behandling og hjelp kan hjelpe og at man kan få det bedre. 

Når man er dypt fortvilet og opplever at livet er vondt og vanskelig er det forståelig at du har tanker om bare å gi opp og dø. I en slik situasjon er det viktig å huske på at selvmordstanker er en tanke og ønsker om å slippe å streve og slite med tristhet, tunge og vanskelige ting i livet ditt. Når du får hjelp og støtte, og situasjon blir bedre, vil du også få lyst til å leve. Uansett hvor håpløst du synes situasjon er, er det helt sikkert mulig å få en forandring som varer over lengre tid.

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14-20.

Jeg håper dette var til hjelp for deg. Som sagt må du ikke gi opp. Det er hjelp å få, så hopp ut i det å fortell hvordan du egentlig har det og hva du sliter med.

Lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser