Hopp til hovedinnholdet

Grine for å føle seg bedre

Jente 13 år
 

Spørsmål

E d normalt å ha depresjon men må av og til få seg sjølv t å grine for å føle seg bedre?

Besvart 08.12.2018 12:13
 

Svar
Hei

Ja det å gråte kan være "forløsende" og lette på et innvendig stort følelsestrykk. Det er en naturlig måte å reagere på når man er trist og lei seg.

Mange opplever at vonde og vanskelige følelser varer ekstra lenge hvis man prøver å skjule hvordan man har det. Det blir litt på den samme måten om man er sint. Følelsene kan oppleves mindre sterke etter man har reagert på en eller annen måte.

Snakk gjerne med helsesøster eller andre voksne om hvordan du har det. På den måten kan du hjelpe deg selv til å få det bedre når du opplever at vanskelige tanker og følelser tar stor plass i livet ditt.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser