Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å bli innlagt for å skuffe medelever/lærere. Hva gjør jeg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg sliter med depresjon og angst, og har fått tilbud til en innleggelse på grunn av skifte av medisiner, som må ha tett oppfølgning... problemet er at jeg har mye skolevegring og har mye fravær (går på vgs). Legen mente jeg ikke hadde hatt ønsket effekt av medisinene og at jeg kanskje skal legge til noe annet/bytte medisiner/slutte med alt. Jeg vet kkke om jeg tørr å bli innlagt, selv om jeg har vært det før, er så redd for å skuffe lærere/medelever

Besvart 04.12.2018 21:34
 

Svar
Hei, gutt på 16 år!

Takk for spørsmålet ditt!

Du vet ikke om du tør å bli innlagt fordi du er redd for å skuffe lærere og medelever. Jeg forstår deg slik at det er derfor du har skrevet til oss i ung.no - for å få innspill på dette.

Det høres ut som om det er gjort en vurdering av de som følger deg opp angående innleggelse i forbindelse med medikamenter. Da tenker jeg at det er lurt å følge rådene til de som kjenner til din situasjon. Det høres også ut som om legen har forklart for deg grunnlaget for hvorfor han/hun tenker at du burde bytte/slutte på medisiner.

Du bekymrer deg for å skuffe andre og dette er et fokus som man lett å få men som kanskje ikke vil være det riktige for deg nå. For å i det hele tatt kunne være tilstede på skolen og klare å lære noe så må man ta sin egen helse på alvor først. Dersom dine utfordringer/lidelser fører til at du ikke klarer dette nå så kan det være at det å få hjelp på kort sikt med å endre medikamenter i kombinasjon med innleggelse vil være det som gir det beste resultatet (at du både får det bedre og klarer å være mer tilstede både fysisk og læremessig på skolen) på lang sikt og sånn sett blir verdt det. Disse problemstillingene og valgene er det nok lurt at du drøfter mer med de som er rundt deg - for eksempel legen, lærer og foreldre.

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper dere finner ut av en god løsning for deg! 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser