Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler depresjonen kommer tilbake.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 år og har hatt tidligere livs truende svarte depresjoner (Selvmords tanker) og har ikke hatt depresjoner på 3 måneder og føler at det kommer tilbake. vet dere hva jeg kan gjøre? Jeg går ho trosalt på Psykolog men det kommer alike vel tilbake. Jeg vil jo ikke ende opp med å kutte meg selv igjen?

Besvart 10.12.2018 14:49
 

Svar
Hei gutt 17 år

Jeg forstår at du blir bekymret for deg selv og ikke ønsker å få det veldig vanskelig igjen.

Det er viktig at du får til å si noe om hvordan du har det nå til psykologen som du prater med. Der kan du få hjelp til å finne ut hva som gjør at disse tankene begynner å komme tilbake igjen og sammen kan dere finne ut hva som skal til for at du skal få det bedre med deg selv. Psykologen din kjenner deg og din historie og kan hjelpe deg med de vanskelige tankene du har nå.

Vi vet at det hjelper å prate og dele når det er vondt og vanskelig. Det er også viktig at du tar godt vare på deg selv, og sørger for god søvn, regelmessig spising, hvile og til slutt er det viktig at du sørger for at du ikke blir alene med tankene og følelsene dine. Ut fra hva du har skrevet inn her til oss, så virker det som du trenger litt ekstra støtte fra foreldrene dine nå. Jeg oppfordrer deg til å snakke med de, slik at de kan gi deg ekstra støtte og omsorg nå.  

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser