Hopp til hovedinnholdet

Jeg dagdrømmer veldig mye og opplever at det blir et problem for meg

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har helt siden jeg var liten hatt "dagdrømmer" hvor jeg lager egne fantasier med meg som hovedperson. ofte har det vært om folk jeg føler har brydd seg om meg eller bare de jeg synes er interessante. nå i de siste har jeg hatt dagdrømmer om en guttegjeng jeg møtte i syden for et halvt år siden. jeg drømmer om dem hver dag, hele tiden.. Jeg tror kanskje det er fordi alle var veldig interesserte i meg, når jeg avviste han ene av dem og flørtet med vennen hans begynte han nesten å gråte osv. hadde dem rundt lillefingeren og jeg følte at de så meg og jeg kontrollerte det de gjorde. det var virkelig en god følelse å få så mye oppmerksomhet. han ene havnet jeg i seng med uten å ha sex med han og de var vel bare ute etter en ONS så de ble vel litt skuffa og jeg bare forlot dem uten å gi snapp eller noe selvom de spurte. jeg ble og er betatt av han jeg sov med. de dagdrømmene er om at jeg f.eks. møter dem på bussen, (urealistisk, de bor i annet land) . dette er plagsomt, hva gjør jeg?

Besvart 04.01.2019 23:07
 

Svar
Hei!

De fleste mennesker dagdrømmer og det er vanligvis ikke noe problem. Det kan faktisk hjelpe oss til å få en pust fra hverdagen.

Jeg vil anbefale deg til å forsøke å ha et avslappet forhold til disse dagdrømmene. Da er det også større sjanse for at de forsvinner av seg selv etter hvert, og kanskje blir erstattet av andre dagdrømmer.

Tenk over hvor mye dette ødelegger for deg i hverdagen din. Klarer du å konsentrere deg om lekser og skole, delta i aktiviteter med venner og familie?

Om dette ikke er noe problem, skal du ikke bekymre deg for disse dagdrømmene, men la de komme og gå litt, til de forsvinner av seg selv. Dagdrømmen vil nok endre seg i forhold til ting du opplever i livet ditt til enhver tid.

Jeg vil anbefale deg å være mye med familie og venner og gjøre ting du liker. Sørg for å ha planer for lekser og rutiner i hverdagen din. Klarer du det, kan du la dagdrømmen få leve sitt eget liv uten å stresse for mye med dem.

Dersom du dagdrømmer så mye at du opplever dette som et så stort problem og at det går utover din daglige fungering, som forholdet til venner, skole, fritid og ting som rutiner som søvn ernæring, vil jeg anbefale deg å oppsøke helsesøster og snakke litt med henne. Da kan hun hjelpe deg med henvisning til en psykolog.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser